Boston Cream Pie Bunnies | ボストンクリームパイのウサギさん

(日本語のレシピは以下にございます。)

Boston Cream Pie Bunnies | ボストンクリームパイのウサギさん

Bunny-shaped cakes that are perfect for Easter! I love Boston Cream Pies and I really wanted to make a cute version! The cake batter takes a little like doughnuts, and is filled with vanilla pudding and covered in an amazing chocolate ganache. Position these on a cake stand or large platter, and these will be the perfect dessert for Easter!

Ingredients (makes 8 bunnies, or fills 2, 8-inch cake pans)
❤ 2 ½ cups all-purpose flour
❤ ½ tsp baking powder
❤ ½ tsp baking soda
❤ 1 tsp salt
❤ 1 cup vegetable oil
❤ 1 ½ cups sugar
❤ 4 large eggs, room temperature
❤ 1 tsp vanilla extract
❤ 1 cup sour cream

❤ 2 2/3 cups vanilla pudding (1/3 cup per bunny)
❤ 112g semisweet chocolate
❤ 1/2 cup heavy cream, hot

Directions
1. Whisk together the flour, baking powder, baking soda and salt in a bowl. In a separate bowl, whisk together the oil and sugar, then add the eggs and vanilla and mix. Alternate adding the flour mixture and sour cream, adding the flour mixture in 3 additions, and the sour cream in 2 additions. (Flour>sour cream>flour>sour cream>flour)
2. Spray the cake pan with cooking spray and dust with flour. Pour the batter into the pan, and bake for 30-35 minutes at 350F.
3. Transfer to a wire rack and allow the cakes to cool in the pan for 10 minutes, then remove the cakes from the pan, and allow them to fully cool.
4. Finely chop the semisweet chocolate and place it in a bowl. Pour the hot cream on top and let sit for 1 minute. Then stir until the chocolate has fully melted and let cool for 10 minutes.
5. Once they have fully cooled, slice the risen bottoms of the bunnies off. Then slice off a small piece of cake from the bottoms of the cakes, so that they will stand upright. Place the bunnies on a serving tray, and scoop out a small amount of cake from the center of each half to create space for the pudding. Fill the bunnies with the vanilla pudding.
6. Pour the ganache onto the bodies of the rabbits. With some remaining ganache, draw on the details of the bunnies’ faces (the eyes, nose and ears). Place the cakes in the fridge for 5 hours (or up to overnight) to chill.

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Boston Cream Pie Bunnies | ボストンクリームパイのウサギさん

イースターにぴったりウサギ形のケーキです!ボストンクリームパイが大好きで、かわいいバージョンが作りたかったんです❤生地はドーナツっぽいの味わいが あって、おいしいバニラプリンとケーキに挟んで、その上にチョコレートのガナッシュをかけました!大皿などにかわいくアレンジするとイースターにぴったり のデザートです!

材料(ウサギ8匹、または20cm直径のケーキ焼き型2つ分)
❤小麦粉 2.5カップ
❤ベーキングパウダー 小さじ1/2
❤重曹 小さじ1/2
❤塩 小さじ1
❤サラダ油 1カップ
❤砂糖 1.5カップ
❤卵(室温に戻した) 大4個
❤バニラエッセンス 小さじ1
❤サワークリーム 1カップ

❤バニラプリン カップ2 2/3(ケーキ1/3カップずつ)
❤セミスイートチョコレート 112g
❤生クリーム(熱い) 1/2カップ

①ボウルで小麦粉、ベーキングパウダー、重曹と塩を混ぜる。別のボウルで、サラダ油と砂糖を泡だて器で混ぜ、卵とバニラエッセンスを加え、混ぜる。粉類とサワークリームを交互に加える。粉類を3回に分け、サワークリームを2回に分ける(粉類➜サワークリーム➜粉類➜サワークリーム➜粉類)
②ケーキ焼き型にサラダ油のクッキングスプレーをかけ、小麦粉を少々振る。生地をケーキ焼き型に流し入れ、176度のオーブンで30~35分焼く。
③網に移し、ケーキ焼き型に入ったままで10分冷め、焼き型から取り、しっかり冷める。
④セミスイートチョコレートを細く切り、ボウルに入れる。熱い生クリームをその上に流し、1分待つ。1分たったら、よく混ぜ、チョコレートをしっかり溶かす。10分冷める。
⑤ケーキが冷ましたら、ウサギの下のベースを切り取る。立てられるように、そのベースの下を少しスライスし、平らにする。大皿などに置く。プリンが入るために、ウサギとベースの中からケーキを少し取り抜き、プリンを入れ、ウサギとベースにはさむ。
⑥ガナッシュをウサギの体にかける。残りのガナッシュでウサギの目、鼻と耳を描き、冷蔵庫で5時間~一晩置く。

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