Rilakkuma High Tea | リラックマのハイティー

(日本語のレシピは以下にございます。)

Rilakkuma High Tea | リラックマのハイティー

I thought that high tea would be the perfect way to end this month’s theme week! I love attending high tea and love Rilakkuma, so these are a perfect match! High tea can take a while to prepare because the desserts are so detailed, but it’s so worth it because it looks so cute!

Ingredients

Rilakkuma Mille Feuille (makes about 7-10 pastries)
❤ 1 sheet (about 200g) of frozen puff pastry, thawed
❤ fresh raspberries
❤ whipped cream or crème patisserie

Rilakkuma Mini Sandwiches
❤ smoked salmon
❤ cucumber
❤ cream cheese
❤ ham
❤ cheese
❤ butter or margarine
❤ bread (I used white and pumpernickel)
❤ nori seaweed

Apricot Rilakkuma Chocolates
❤ white chocolate
❤ orange oil-based food colouring
❤ dark chocolate
❤ apricot jam
❤ heart sprinkles

Directions

Rilakkuma Mille Feuille
1. Roll the puff pastry out on a floured surface until it is 1/8-inch thick. Using a Rilakkuma cookie cutter, or a knife, cut out 14-20 shapes and place them on a baking sheet lined with parchment paper.
2. Place another sheet of parchment paper on top and then another baking sheet on top. This will keep the pastry flat when baking in the oven. Bake at 400F for about 8 minutes.
3. Place them on a cooling rack to cool completely. Sandwich some whipped cream or crème patisserie and fresh raspberries between 2 bears.

Rilakkuma Mini Sandwiches
1. Using a Rilakkuma cookie cutter, cut out Rilakkuma shapes from any bread of your choice. I used white and pumpernickel bread.
2. Using the same cookie cutter, cut the smoked salmon, cucumber, ham and cheese into Rilakkuma shapes.
3. To assemble the sandwiches, spread a piece of bread with cream cheese and top with the smoked salmon or cucumber. And spread another piece with butter or margarine, and top with some ham and cheese.
4. Then cut out some eyes and mouths from a sheet of nori seaweed, and stick these onto the sandwiches.

Apricot Rilakkuma Chocolates
1. Melt some white chocolate, and spread it onto the inside of a Rilakkuma silicone mold. Place this in the freezer to set until hard.
2. Spoon some apricot jam into each chocolate shell, and cover with more melted chocolate. Return to the freezer to set for a final time.
3. Unmold the chocolates, and then draw on Rilakkuma’s facial features with a toothpick and melted dark chocolate. Then dye some white chocolate a peachy orange colour, and paint on Rilakkuma’s ears and tummy. Then attach pink heart sprinkles onto Rilakkuma’s cheeks with some extra white chocolate.
4. Serve these in mini paper muffin liners.

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Rilakkuma High Tea | リラックマのハイティー

ハイティーはテーマウィークの最後の日にぴったりだと思います!ハイティーとリラックマも大好きですので、リラックマテーマにしました!ハイティーのデザートを作るのが少し時間かかりますが、とてもかわいくなります!

材料

リラックマのミルフィーユ(7~10個分)
❤冷凍パフペーストリー(解凍した) 1枚分(約200g)
❤ラスベリー
❤ホイップクリーム、またはクレームパティシエール)

リラックマのミニサンド
❤スモークサーモン
❤きゅうり
❤クリームチーズ
❤ハム
❤チーズ
❤バター、またはマガリン
❤食パン(白パンとプンパニッケルを使用しました)
❤海苔

リラックマのあんずチョコ
❤ホワイトチョコレート
❤オレンジ色の油性食用色素
❤ダークチョコレート
❤あんずのジャム
❤ハート型のスプレー

作り方

リラックマのミルフィーユ
①小麦粉を調理台に少々まぶし、パフペーストリーをめん棒で3mmの厚さに伸ばす。リラックマの抜き型で14~20個を抜き、クッキングシートをひいた天板に並ぶ。
②クッキングシートもう一枚をその上にし、天板もう一枚をその上に入れる。こうすると焼く時に平らに焼きます。204度のオーブンで約8分焼く。
③焼きあがったら、網に移し、冷める。ホイップクリーム、またはクレームパティシエールとラスベリーを2つのリラックマにはさむ。

リラックマのミニサンド
①リラックマの抜き型でお好みのパンからリラックマ形のパンを抜く。白パンとプンパニッケルを使用しました。
②同じ抜き型でスモークサーモン、きゅうり、ハムとチーズをリラックマ形にする。
③サンドイッチを作るために、パンにクリームチーズを塗り、スモークサーモンまたはきゅうりをのせる。あと一枚にバターやマガリンを塗り、ハムとチーズをのせる。
④海苔からリラックマの目と口を切り、サンドイッチにつける。

リラックマのあんずチョコ
①ホワイトチョコを溶かし、シリコン製のリラックマ型の中に塗り、チョコレートのシェルを作る。冷凍庫に入れ、固まらせる。
②シェルにあんずのジャムを入れ、溶けたホワイトチョコをその上に入れ、チョコのベースを作る。冷凍庫でもう一度固まらせる。
③型から取り、爪楊枝とダークチョコでリラックマの目と口を描く。ホワイトチョコをオレンジ色に着色し、リラックマの耳とおなかを描く。残りのホワイトチョコでハートのスプレーをリラックマのほっぺたに付ける。
④ミニマフィンカップに入れる。

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