Earl Grey Tea Pudding | アールグレイティーのプリン

(日本語のレシピは以下にございます。)

Earl Grey Tea Pudding | アールグレイティーのプリン

This looks like a cup of tea, but it’s actually delicious pudding! This pudding is so smooth and creamy, and it’s actually a lot easier to make than you’d expect! If you’re not a huge fan of Earl Grey tea (I’m not, but still like the taste of this pudding!), you can use any other tea bags to flavour the pudding. English Breakfast tea or Chai tea would be absolutely delicious! I’m obsessed with the way that I served it too – how cute would it be to serve this at a high tea or when friends come over?

Ingredients (serves 4)
❤ 2 ½ cups milk
❤ 5 bags earl grey tea
❤ 2/3 cup sugar
❤ ¼ cup cornstarch
❤ ¼ tsp salt
❤ 4 large egg yolks
❤ 2 tbsp unsalted butter, cut into cubes
❤ 1 tsp vanilla extract

Directions
1. First, infuse the milk with the earl grey tea. Pour the milk into a small pot, and set it to medium-high heat. Add the 5 bags of earl tea, and stir occasionally until the milk almost comes to a boil. Be sure not to allow the milk to boil. Then remove the pot from the heat, and allow the milk to cool completely to room temperature, keeping the tea bags in the pot.
2. Then in a pot (not on the stove), whisk together the sugar, cornstarch and salt. Then add the milk a few tablespoons at a time, whisking with each addition and dissolving the cornstarch. Then add the egg yolks while whisking.
3. Place the pot on the stove and set to medium heat and continuously whisk. Once it first starts to boil, reduce the heat to low, and continue whisking for 1 minute. Then as soon as the 1 minute is up, pour it through a sieve and into another bowl. Then add the butter and vanilla and stir.
4. Place some plastic wrap directly onto the surface of the pudding, and place it in the fridge for 3 hours. Whisk the pudding one final time before serving. An adorable way to serve this would be to pour the pudding into tea or coffee cups and cut the string and tag part of a teabag off, and stick the end into the pudding so that it looks like you’ve brewed a cup of tea!

Please subscribe to my channel!

http://www.youtube.com/user/pankobunny

Earl Grey Tea Pudding | アールグレイティーのプリン

お茶に見えますが、おいしいプリンです!柔らかくて、クリーミーなプリンで、意外に作りやすいですよ!私と同じようにアールグレイティーがあまり好きじゃ ない場合、その代わりに他のティーバッグを使ってもOKですよ!イングリッシュ・ブレックファースト・ティーもチャイもおいしいと思います!マグカップで アレンジの仕方もかわいいと思います❤ハイティーや友だちが立ち寄る時に作るのがかわいいですよね!❤

材料(4人分)
❤牛乳 カップ2.5
❤アールグレイティーのティーバッグ 5つ
❤砂糖 カップ2/3
❤コーンスターチ 1/4カップ
❤塩 小さじ1/4
❤卵黄 大4個
❤無塩バター(冷たい、角に切った) 大さじ2
❤バニラエッセンス 小さじ1

作り方
①まず、牛乳をアールグレイティー味にする。牛乳を鍋に注ぎ、中強火にする。アールグレイティーのティーバッグ5つを加え、ふつふつするまで混ぜる。沸騰しないように注意してね❤火を止め、牛乳を室温に戻す。ティーバッグを牛乳に入ったままにする❤
②調理台に置いた鍋に泡だて器で砂糖、コーンスターチと塩を混ぜ合わせる。牛乳を大さじ1ずつ加え、加えるとすぐコーンスターチと混ぜ、とかす。混ぜながら、卵黄を加える。
③鍋を中火にする、よく混ぜる。沸騰すると弱火にし、混ぜながら、1分ふつふつする。1分立ったら、すぐこし器にかけ、ボウルに注ぐ。バターとバニラエッセンスを加え、よく混ぜる。
④表面が乾かないために、ラップをプリンの表面に直接に置き、冷蔵庫で3時間~一晩冷やす。食べる前にもう一度混ぜ合わせる。かわいいアレンジの仕方は茶碗やマグカップに入れ、ティーバッグの糸を切り、お茶に見えるようにプリンに付ける。

ぜひチャンネルに登録してください!

http://www.youtube.com/user/pankobunny

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s