Tea and Coffee Lollipops | お茶とコーヒーのロリポップ

(日本語のレシピは以下にございます。)

Tea & Coffee Lollipops | お茶とコーヒーのロリポップ

These are such a delicious snack! They taste just like you’re drinking a cup of tea or coffee. If you’re a coffee drinker, you should totally bring some of the coffee ones to school or work! They have enough caffeine in them to perk you up, and would be perfect as a late afternoon treat. I had one at 11 pm, and it actually kept me up until about 1 am, so these are quite potent! The tea lollipops are so delicious as well! During my recipe testing, I realized that since the tea gets diluted in the sugar and corn syrup, it needs to be super strong in order for the flavour to come through in the finished lollipops. Using as many tea bags as I did and steeping them for 15 minutes will do the trick! Make sure that you don’t try drinking the steeped tea – I sipped the English Breakfast one and it was NOT nice, haha. The finished lollipops tasted amazing though!!

Ingredients (makes approx. 25 lollipops)

Coffee Lollipops
❤ 1 ¼ cups sugar
❤ ½ cup boiling water
❤ 1 tbsp instant coffee
❤ 2 tbsp milk
❤ ¾ cup corn syrup
❤ lollipop sticks

Green Tea Lollipops
❤ 1 ¼ cups sugar
❤ ½ cup boiling water
❤ 5 bags of green tea
❤ ¾ cup corn syrup
❤ lollipop sticks

Chai Lollipops
❤ 1 ¼ cups sugar
❤ ½ cup boiling water
❤ 6 bags of chai tea
❤ ¾ cup corn syrup
❤ lollipop sticks

English Breakfast Tea Lollipops
❤ 1 ¼ cups sugar
❤ ½ cup boiling water
❤ 5 bags of English Breakfast tea
❤ ¾ cup corn syrup
❤ lollipop sticks

Directions
1. To make the Green Tea, Chai and English Breakfast Tea Lollipops, steep the tea bags in ½ cup of boiling water in a measuring cup for 15 minutes. The key is to make it taste as strong as possible, because it will be diluted when mixed with the other ingredients. Once they have steeped for 15 minutes, remove the tea bags, and top up the water back to the ½ cup mark, since the tea bags will have absorbed some of the water.
To make the Coffee Lollipops, dissolve 1 tbsp of instant coffee into ½ cup boiling water. Then remove 2 tbsp of the water, and replace with 2 tbsp of milk.
2. Pour the sugar, ½ cup of tea or coffee and corn syrup into a pot, and set it to medium heat. Stir with a rubber spatula until everything is melted and combined.
3. Then increase the heat to high, and attach a candy thermometer to the pot. Heat the sugar until it reaches 310F, stirring occasionally.
4. Pour the sugar mixture into a silicone mold of your choice. Then stick one lollipop stick into each shape, holding the stick in place until the candy fully sets. This will take around 15-20 minutes. Then gently unmold the lollipops from the mold.

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Tea & Coffee Lollipops | お茶とコーヒーのロリポップ

すご~くおいしいですよ!!食べる時にお茶やコーヒーを飲んでいる気がします❤コーヒーが好きな方はぜひ学校や仕事に持っていくと便利だと思います!食べ ると元気になりますので、昼ごはんに食べるのがぴったりです!夜11時に食べて、朝1時まで眠れませんでしたので、コーヒーのほうが強いです(笑)お茶の ロリポップもとてもおいしいですよ!初めて作ってみた時にお茶を砂糖とコーンシロップに加えるので、ロリポップにおいしい味ができるために、濃い味のお茶 が必要だと気づきました。ティーバッグ5~6つを15分浸すとおいしくでき上がります!必ずその濃い味のお茶をそのまま飲まないように❤味が泣きたいほど まずいです(笑)でき上がりのロリポップがおいしいですけど❤

材料(約25本分)

コーヒーのロリポップ用
❤砂糖 カップ1 1/4
❤お湯 1/2カップ
❤インスタントコーヒー 大さじ1
❤牛乳 大さじ2
❤コーンシロップ カップ3/4
❤キャンディー棒

緑茶のロリポップ用
❤砂糖 カップ1 1/4
❤お湯 1/2カップ
❤緑茶のティーバッグ 5つ
❤コーンシロップ カップ3/4
❤キャンディー棒

チャイのロリポップ用
❤砂糖 カップ1 1/4
❤お湯 1/2カップ
❤チャイのティーバッグ 6つ
❤コーンシロップ カップ3/4
❤キャンディー棒

イングリッシュ・ブレックファースト・ティーのロリポップ用
❤砂糖 カップ1 1/4
❤お湯 1/2カップ
❤イングリッシュ・ブレックファースト・ティーのティーバッグ 5つ
❤コーンシロップ カップ3/4
❤キャンディー棒

作り方
①緑茶、チャイとイングリッシュ・ブレックファーストのロリポップを作るために、ティーバッグをお湯1/2カップに入れ、15分浸す。他の材料に加えるので、とても濃い味になるまで浸す。15分浸したら、ティーバッグを捨て、1/2カップに戻すために、水を少々加える。ティーバッグが水を吸い取りますから❤
コーヒーのロリポップを作るために、インスタントコーヒー大さじ1をお湯1/2カップにとかす。水大さじ2を取り捨てて、牛乳大さじ2を加える。
②砂糖、先に作ったお茶やコーヒー1/2カップとコーンシロップを鍋に入れ、中火にする。なめらかになるまでゴムペラで混ぜる。
③強火にし、キャンディ温度計を鍋につける。154度になるまで温める。時々混ぜる。
④シリコン製の型に流し入れる。各飴をキャンディー棒で刺し、固まるまでその状態に持つ。15~20分かかります。固まったら、型から丁寧に取る。

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