Caesar Salad Brick Toast | ハニートースト風のシーザーサラダ

(日本語のレシピは以下にございます。)

Caesar Salad Brick Toast | ハニートースト風のシーザーサラダ

This is a savoury version of delicious brick toast! I made this salad the other day and loved how the dressing tastes, so turned it into a pankobunny-style dish! The amount of bread turns this into a very carb-filled salad, but I think that it’s such a cool concept and really has a lot of visual impact! If you’re having a party, you could even make mini cubes of bread and serve these as appetizers instead of a main course.

Ingredients (makes 1 brick toast)

❤ 1 rectangular loaf of white bread

Bread Seasoning:
❤ 2 garlic cloves
❤ 1 tsp dried oregano
❤ 1 tsp dried basil
❤ 1 tsp dried thyme
❤ ½ tsp salt
❤ ½ tsp pepper
❤ ½ cup olive oil
❤ 1/2 cup grated parmesan

Caesar Salad Dressing:
❤ 2 garlic cloves, grated
❤ 4 anchovy fillets
❤ 1/2 tsp salt
❤ 1 tsp pepper
❤ juice from 1 lemon
❤ 1 tsp Worcestershire sauce
❤ ½ tsp Dijon mustard
❤ 1 egg yolk (from a large egg)
❤ ½ cup olive oil

Salad:
❤ ½ head of romaine lettuce, torn into bite sized pieces
❤ 1 cooked chicken breast, sliced into strips
❤ 1 hard-boiled egg, sliced in half
❤ Rilakkuma Cheese Crisps (recipe here)

Directions
1. First, make the bread bricks. Slice one end of the loaf of bread so that it’s a square shape. Then cut out a cube of bread from the inside of the loaf, leaving about 1 inch from all four edges of the bread. Then pull the cube out of the loaf, and cut the cube into ¾-inch cubes.
2. Thinly slice the garlic, and add it to a frying pan set to medium heat with dried oregano, basil, thyme, salt, pepper and oil. Allow this to simmer for a few minutes, and then remove the pieces of garlic. Brush this onto the inside of the loaf, and then roll the bread cubes in the remaining liquid in the frying pan, making sure to coat all sides.
3. Place the loaf with the uncut side facing down onto a baking sheet , as well as the bread cubes, and sprinkle over the parmesan cheese. Press the cheese onto the insides of the loaf so that it sticks.
4. Bake them at 360F for 8 minutes.
5. In the meantime, make the dressing. Mash together the garlic, anchovies and salt in a bowl with a fork. Then add the pepper, lemon juice, Worcestershire sauce, mustard and egg yolk while mixing. Then add the olive oil while whisking. Toss the lettuce with the dressing in a bowl.
6. Place some croutons in the bottom of the brick of toast, and then top with the dressed lettuce and chicken. Then top with more croutons, a hard-boiled egg, as well as the Rilakkuma parmesan crisps!

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Caesar Salad Brick Toast | ハニートースト風のシーザーサラダ

昼ごはんに食べるハニートスト風のサラダです!この間このサラダを作って、ドレッシングが大好きですので、pankobunny風にしました!パンが多いですが、見た目がすごいと思います!❤パーティーにパン1片よりロールパンなどを使って、アペタイザーに使えます!

材料(1つ分)

❤パン 1片

パンの調味料用
❤にんにく 2かけ
❤ドライオレガノ 小さじ1
❤ドライバジル 小さじ1
❤ドライタイム 小さじ1
❤塩 小さじ1/2
❤こしょう 小さじ1/2
❤オリーブ油 1/2カップ
❤パルメジャーノチーズ(おろした) カップ1/2

シーザーサラダのドレッシング
❤にんにく(おろした) 2かけ
❤アンチョビのフィレ 4枚
❤塩 小さじ1/2
❤こしょう 小さじ1
❤レモン汁 1個分
❤ウスターソース 小さじ1
❤ディジョンマスタード 小さじ1/2
❤卵黄(Lサイズ) 1個分
❤オリーブ油 1/2カップ

サラダ用
❤ローメインレタス(ひと口大に切った) 1/2個分
❤ローストチキンの胸肉(スライスした) 1つ
❤固茹で卵(半分にスライスした) 1個
❤リラックマのパルメジャーノのクリスプ(レシピはこちらです)

作り方
①まず、トーストを作る。パンを四角形に切る。パンの中の白いところを立方体にみえるようにくり抜き、パンの耳を貫通しないように❤白いところを2cmぐらいのサイズの角に切る。
②にんにくを薄くスライスし、中火にしたフライパンにドライオレガノ、ドライバジル、ドライタイム、塩、こしょうとオリーブ油と加える。3分ぐらい温め、にんにくのクズを捨てる。パンの中に塗り、角に切ったパンをフライパンに入れ、各面に塗るとすぐフライパンから取り出す。長くつけると油っこいになってしまいます。
③パンと角に切ったパンを天板に置き、パルメジャーノチーズを振る。落ちないようにチーズをパンに押し付ける。
④182度のオーブンで8分焼く。
⑤その間に、ドレッシングを作る。にんにく、アンチョビと塩をボウルで混ぜ合わせる。こしょう、レモン汁、ウスターソース、マスタードと卵黄を混ぜながら加える。泡立ちながら、オリーブ油をゆっくりで加える。ドレッシングをボウルに入ったレタスにかける。
⑥クルトンをパンの箱に入れ、その上にドレッシングにかけたレタスとローストチキンを入れる。クルトン、固茹で卵とリラックマのパルメジャーノのクリスプも飾ると完成です!

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