How to Make 3D Chocolate Dolls | 3Dチョコレートの人形の作り方

(日本語のレシピは以下にございます。)

How to Make 3D Chocolate Dolls | 3Dチョコレートの人形の作り方

These are the cutest addition to any dessert or present EVER. I used my Rilakkuma mold like always, but you can use whatever mold you like to create your dolls! The possibilities are absolutely endless! Use white, milk or dark chocolate for the bodies, and decorate them to look like your significant other or your friends! I didn’t temper the chocolate, so it needs to be kept in the fridge or freezer to keep the surface looking nice and shiny, but I’d definitely recommend tempering them if you know how! I used pure chocolate (Lindt Excellence white chocolate bars) for the bodies of the bears and regular white chocolate chips for baking for the little bases.

Ingredients
❤ white chocolate, melted
❤ white chocolate chips
❤ Rilakkuma silicone chocolate mold (or any silicone mold of your choice)

For Decorating
❤ oil-based food colouring
❤ edible glitter or sprinkles
❤ toothpicks
❤ mini cupcake liners

Directions
1. Melt the chocolate in a bain marie: Fill a pot about an inch high with water and bring it to a boil. Reduce it to a simmer, then place a glass bowl over top, and add the chocolate. I use the microwave to melt chocolate a lot in my recipes, simply because it’s quicker, but this way treats the chocolate much more gently, and you don’t risk burning the chocolate.
2. Fill the silicone mold melted white chocolate. Smooth out the surface with a knife, to create a flat surface, and place the chocolate in the freezer to fully set, for about 20 minutes.
3. Unmold the chocolates, and decorate half of chocolates with chocolate coloured with oil-based food colouring, as well as edible glitter or sprinkles. I added some eyelashes, blushing cheeks with some edible glitter hearts, as well as some lipstick! Return these to the freezer to set again.
4. Then spread a thin layer of white chocolate on the flat side of 3 undecorated chocolates, and place the 3 decorated chocolates on top. Because these chocolates are cold from being in the freezer, the chocolate will set really quickly, so make sure to do them one at a time. Return these to the freezer to set again, around 10 minutes.
5. If your chocolate shapes don’t have a flat base to them (like how my little bears have flat feet), you can make a little base for them so that they’ll stand upright! Instead of using regular chocolate (like from a chocolate bar), I’m using chocolate chips, because these set much quicker when melted rather than pure chocolate. Place some mini cupcake liners and in an empty egg carton. Melt the white chocolate chips, and place about ½ ~ 1 tsp into each cupcake liner. Place the chocolates on top in a standing position. Gently hold these in place until the chocolate can stand on its own, and then carefully transfer these to the freezer to set for a final time.
6. To serve, you can either keep them in the cupcake liners as a really adorable gift, or you could add these to a dessert! I removed the cupcake liner and placed one in a glass and spooned some chocolate pudding around it to cover the base, and it looks like a little bear standing in pudding!

Please subscribe to my channel!

http://www.youtube.com/user/pankobunny

How to Make 3D Chocolate Dolls | 3Dチョコレートの人形の作り方

デザートに入れる、またはプレゼントとしてあげるのは可愛いです!!いつも使うリラックマの型を使用しましたが、お好みの型でもOKですよ!ホワイトチョ コ、ミルクチョコやダークチョコを人形の体に使って、飾り方は何でもOKです!好きな人や友だちをチョコレートの人形にすれば可愛いです!!テンパリング しませんでしたので、表面をきれいにするためにチョコレートを冷蔵庫または冷凍庫に保存してね❤しかし、テンパリングが出来ればもっときれいに出来上がり ます❤クマの体にリンツExcellenceのホワイトチョコ(板チョコ)を使って、ベースにスーパーでベーキングに使うホワイトチョコチップを使いまし た。

材料
❤ホワイトチョコレート(溶かした)
❤ホワイトチョコチップ
❤リラックマのシリコン製の型(またはお好みのシリコン製の型)

飾り用
❤油性食用色素
❤食べれるキラキラのパウダーやスプレーなど
❤爪楊枝
❤ミニマフィンカップ

作り方
①湯煎でチョコレートを溶かす。鍋に2.5cmぐらいの水を入れ、沸騰する。弱火にし、その上にガラス製のボウルを入れ、チョコレートを入れる。電子レンジで溶かすのははやいですので、レシピによく使いますが、これはもっと丁寧な溶かし方で、チョコレートを焦げるチャンスがない❤
②溶けたチョコレートをシリコン製の型に入れ、ナイフで表面を平らにする。冷凍庫に入れ、しっかり固まらせる(約20分)。
③型から取り、油性食用色素で着色したチョコやキラキラのパウダーやスプレーで3個を飾る。まつげ、キラキラのハートでチークをつけ、口紅も描きました!冷凍庫でもう一度固まらせる。
④飾っていない3個のチョコの裏面に溶けたチョコを塗り、飾ったチョコをその上に付ける。冷凍庫から取り出したばっかりですので、表面が冷たくて、溶けたチョコレートを塗るとはやく固まりますので、1個ずつ塗るのがポイントです。冷凍庫に戻し、固まらせる(約10分)。
⑤このクマのように平らの足がない場合、自分で立てられるためのベースが作れます!今まで使ったチョコ(板チョコなど)の代わりに、チョコチップを使うことにしました。純粋な板チョコよりはやく固まりますから。小さなマフィンカップを卵箱に入れる。ホワイトチョコチップを溶かし、各マフィンカップに小さじ1/2~1を入れる。チョコレートの人形を立てる状態にマフィンカップに置き、溶けたチョコがクマが自分で立てられるぐらいに固まるまでこのままに持ち、冷凍庫に戻し、もう一度固まらせる。
⑥お好みで、マフィンカップが入ったままにし、またはデザートに使えます!マフィンカップを剥がし、グラスに入れ、ベーズを隠すためにチョコプリンを入れて、プリンに立っているクマに見えます!

ぜひチャンネルに登録してください!

http://www.youtube.com/user/pankobunny

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s