Cookies and Cream Hot Chocolate | クッキー&クリームホットチョコ

(日本語のレシピは以下にございます。)

Cookies & Cream Hot Chocolate | クッキー&クリームホットチョコ

This hot chocolate actually has cookies infused in the milk! You can use whatever cookies you like to infuse the milk – I used chocolate chip cookies, but oreos or fudgy cookies would be amazing as well! The milk gets super thick when the cookies are added, so the 4 cups of milk turns into about 2 or 3 cups when strained, so adding the additional 2 cups of milk at the end will thin out the milk and will replace the cup or so that was absorbed by the cookies. I chose to use white chocolate instead of milk chocolate to create the “cream” component, and the addition of a generous helping of whipped cream really makes a delicious, creamy difference!

Ingredients (serves 2-4)
❤ 6 cups milk
❤ 10 chocolate chip cookies
❤ 1 tsp vanilla extract
❤ 100g white chocolate
❤ whipped cream
❤ chocolate chips

Directions
1. Place 4 cups of milk in a pot, and crumble in the chocolate chip cookies. Bring the milk up to a simmer, and as soon as bubbles develop on the surface, remove from the heat and allow the milk to cool to room temperature. Then strain the milk so that the cookie pieces are removed – now you’ll have cookie-flavoured milk! The cookies will have thickened the milk, so add the additional two cups of milk to thin the milk out again. Then add a few drops of vanilla extract.
2. Reheat the milk in the pot, and add and dissolve the chocolate.
3. Pour the milk into some mugs. Top with plenty of whipped cream and sprinkle on a few chocolate chips.

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Cookies & Cream Hot Chocolate | クッキー&クリームホットチョコ

このホットチョコにクッキーを直接に加えました!お好みのクッキーでもどうぞ❤チョコチップクッキーを使用しましたが、オレオやチョコレートのクッキーも おいしいと思います!クッキーを加えると牛乳が厚くなりますので、こし器にかける時に牛乳が半量になって、更に2カップを加えると2~4人分になります。 ミルクチョコよりホワイトチョコレートを使用して、クリームの味になりました。たっぷりのホイップクリームをかけるともっともっとクリーミーになります!

材料(2~4人分)
❤牛乳 カップ6
❤チョコチップクッキー 10枚
❤バニラエッセンス 小さじ1
❤ホワイトチョコレート 100g
❤ホイップクリーム
❤チョコチップ

作り方
①牛乳4カップを鍋に入れ、チョコチップクッキーをつぶし、加える。中弱火にし、とろとろ煮え立ったら、火を止め、室温に戻す。こし器にかけ、クッキーのくずをぬく。これでクッキー味の牛乳ができました!クッキーを加えると牛乳が厚くなりますので、牛乳をさらに2カップを加える。バニラエッセンスを加える。
②牛乳を鍋に戻し、中弱火にし、チョコレートを加え、しっかり溶かす。
③牛乳をマグカップに流し入れる。たっぷりのホイップクリームをかけ、チョコチップを飾ると完成です!

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