Tory Burch Cherry Berry Pie | トリーバーチのチェリーベリーパイ

(日本語のレシピは以下にございます。)

Tory Burch Cherry Berry Pie | トリーバーチのチェリーベリーパイ

I think my favourite part about this pie (apart from its yumminess), is the name. How cute is “cherry berry”? I haven’t baked a pie in ages, and somehow when I was thinking about what to do for fashion week, the idea of cutting a logo out of the top of a pie crust was so tempting, and looked so cute in my mind. I used sweet cherries instead of sour cherries, and the pie still had a mild sweetness to it. Nothing overly sugary that would make your teeth feel like they’re vibrating after one bite (do you guys feel that too when you’ve had too much sugar??). Sour cherries would taste amazing in this too, though, so I definitely recommend adding them if you have them on hand! The crust is so yummy and buttery, and the filling is the perfect thickness – not too runny, not too thick ❤

Ingredients (makes 1 pie)

For the Dough:
❤ 2 ½ cups flour (plus extra for rolling out)
❤ 1 tsp salt
❤ 1 tsp sugar
❤ 1 cup cold unsalted butter, cut into cubes
❤ ¼ cup to ½ cup very cold water

For the Filling:
❤ 1 ½ pounds frozen cherries, thawed
❤ 1 carton raspberries
❤ 1 carton blackberries
❤ ½ cup + 1/2 tbsp granulated sugar
❤ 2 1/2 tbsp cornstarch
❤ 2 tablespoons lemon juice
❤ 1 egg yolk
❤ 1 tablespoon water

Directions
1. Mix together the flour, salt and sugar in a food processor. Add butter and pulse until it turns into a crumbly meal-like texture. Drizzle over the ice water, and pulse until the dough sticks together when squished together. Divide the dough into two disks and wrap them in plastic wrap. Place these in the refrigerator for 1 hour until firm.
2. Sprinkle some flour on parchment paper and roll one disk of dough to 14-inches in diameter. Then place this over a 9-inch pie plate and press in. Trim the dough so that it hangs 1 inch over the edges of the pan.
3. Mix together the cherries, raspberries, blackberries, ½ cup of sugar, cornstarch and lemon juice. Then pour this into the pie crust.
4. Sprinkle some flour on another sheet of parchment paper and roll the second ball of dough out to 14-inches in diameter. Using a printed out logo as a stencil, cut out the Tory Burch logo in the center of the dough. Gently release the edges of the dough from the parchment, and then slide a plate underneath. Pick up the plate, and quickly flip it onto the pie so that the edges hang 1 inch over the edges of the pan. With the leftover dough, cut out another layer of the dough that sits between the two T shapes. Place this on top of the matching spot on the pie crust, and press down the edges to seal them together. This will help strengthen the small area of crust. Press the edges of the crust together to seal, and make a pattern around the edges with a fork. Slice off the excess pie crust with a knife.
5. Beat together the egg yolk and 1 tablespoon of water, and then brush this mixture onto the top of the pie using a pastry brush. Sprinkle the top of the pie with the remaining 1/2 tablespoon of sugar.
6. Place the pie on a baking sheet and bake at 400 degrees for 1 hour, loosely covering with aluminum foil at 35 minutes. Transfer the pie to a cooling rack, and allow to completely cool.

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Tory Burch Cherry Berry Pie | トリーバーチのチェリーベリーパイ

味意外に、このパイの一番好きなところは名前です。「チェリーベリー」って超可愛くない??パイを作るのがすごく久しぶりですが、ファッション・ウィーク に何を作るかと考えた時にやっぱりパイ皮からロゴを切り取るのが可愛いと思いました。酸っぱいのほう(sour cherries)より甘いチェリー(sweet cherries)を使用シましたが、パイはほんのりの甘みがありました。歯が痛いほどの甘みじゃなかったのです。酸っぱいのほうも美味しうですので、ぜ ひパイに入れてみてください!パイ皮が美味しくて、バターの味がして、中身の厚さもパイに会います❤

材料(1パイ)

「生地用」
❤小麦粉 カップ2.5
❤塩 小さじ1
❤砂糖 小さじ1
❤無塩バター(冷たい、角に切った) カップ1
❤冷水 カップ1/4~1/2

「中身用」
❤チェリー(冷凍、室温に戻した) 600g
❤ラスベリー 1パック
❤ブラックベリー 1パック
❤グラニュー糖 カップ1/2+大さじ1/2
❤コーンスターチ 大さじ2.5
❤レモン汁 大さじ2
❤卵黄 1個分
❤水 大さじ1

作り方
①小麦粉、塩と砂糖をフードプロセッサーで混ぜ合わせる。バター加え、ボロボロになるまでスイッチを入れる。冷凍を流し入れ、一つにまとめるまでスイッチを入れる。生地を半分に分け、ラップに包む。冷蔵庫で1時間冷やす。
②クッキングシートに小麦粉を少々散らし、一つの生地を35cmの直径に伸ばす22cmのパイ皿にしっかりとはめる。パイ皿の周りから2.5センチの余分な生地があるように切る。
③チェリー、ラスベリー、ブラックベリー、砂糖カップ1/2、コーンスターチとレモン汁を混ぜ合わせる。パイ皿に流し入れる。
④クッキングシートもう一枚に小麦粉を少々散らし、残りの生地を35cmの直径に伸ばす。印刷したロゴをステンシルとして使って、生地の真中に切り取る。 生地の周りをクッキングシートから丁寧に外し、皿をクッキングシートと生地の下に置く。皿を持ち、パイの周りから2.5cmの余分になるように、パイに手早くひっくり返す。残りの生地から、ロゴのTとTの間のところをもう一枚切り取る。パイに同じところにのせる。パイの小さいところを更に強くなります!パイ皮をフォークでかわいい模様を作り、生地の2枚が一つになる。余分な部分をナイフで切り取る。
⑤卵黄を水大さじ1と溶き、はけでパイの表面に塗る。砂糖の残り大さじ1/2をパイの表面にまぶす。
⑥天板にのせ、204度のオーブンで1時間焼く。35分が立ったら、アルミ箔でパイをかぶせる。パイを網に置き、粗熱を完全に取る。

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