Triple Chocolate Raspberry Trifle | トリプルチョコレートのラスベリートライフル

(日本語のレシピは以下にございます。)

Triple Chocolate Raspberry Trifle | トリプルチョコレートのラスベリートライフル

Assuming that one would ever have any leftover cake scraps that they haven’t been tempted to nibble on, this is the perfect recipe to use them in! I honestly had to keep reminding myself that I needed the cake for a video, and that it wasn’t a candidate for late-night snacking. That was one of the hardest things I’ve ever had to do, haha.
Even if you don’t have any leftover cake, you could always just make a small batch of cupcakes or pick up some yummy, good-quality cake at your local grocery store. And if chocolate isn’t really your thing, feel free to swap the chocolate cake for vanilla or lemon cake and use regular custard or vanilla pudding! This was so quick and easy to make, and tastes best when rested in the fridge for a few hours (like 2-3) before serving.

Ingredients (fills 1 medium-sized bowl)
❤ 2 cups chocolate cake scraps (I used the scraps from my Mocha Chocolate Chip cake here)
❤¼ cup raspberry jam
❤¼ cup hot water
❤500g chocolate custard (or chocolate pudding)
❤ 2 ½ cups raspberries (plus extra for decorating)
❤300 ml whipped cream
❤ 1 square dark chocolate

Directions
1. Arrange the cake scraps in the bottom of a medium-sized glass bowl. Save some of the smaller pieces for decorating the trifle later. Then dissolve the raspberry jam in the hot water, and drizzle all over the cake pieces.
2. Then pour the chocolate custard over the chocolate cake, making a clear distinction between the cake and the custard on the edges of the bowl. Then layer the raspberries and arrange them again so that you can see them on the outside of the bowl.
3. Whip the cream in a separate bowl until it reaches soft peaks. Then spoon this over the raspberries, but allow some to peek through.
4. Then decorate the top with some extra raspberries and small pieces of cake, then grate the dark chocolate on top.

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トリプルチョコレートのラスベリートライフル

余ったケーキに簡単に使い切れるレシピです!余ったケーキがなくても、カップケーキを3~6個ぐらいを焼くや、近所のスーパーで美味しいチョコケーキなどをその代わりに使えます❤チョコレートがあまり食べない方はバニラやレモンケーキを使って、チョコカスタードの代わりにバニラのほうもどうぞ!食べる前に冷蔵庫で2~3時間置くともっと美味しくなります!

材料(中サイズのボウル)
❤余ったチョコレートケーキ(こちらのモカチップケーキ使用しました) 2カップ
❤ラスベリーのジャム 1/4カップ
❤お湯 1/4カップ
❤チョコカスタード(またはチョコプリン) 500g
❤ラスベリー カップ2.5
❤生クリーム 300ml
❤ダークチョコレート 1粒

作り方
①余ったケーキを中サイズのガラスボウルに入れる。、最後にトライフルに飾るために、ケーキを少し残す。ラスベリージャムをお湯に溶かし、ケーキにかける。
②チョコカスタードをケーキにきれいに盛る。ラスベリーもその上に重ねて、外から見るときれいに見えるように盛る。
③別のボウルで生クリームが八分立てくらいまで泡立てる。ラスベリーが少し見えるようにその上にきれいに盛る。
④トライフルの上に残ったラスベリーとケーキを飾り、最後にダークチョコを少しおろすと完成です!

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