Ice Cream Sushi | アイスクリームの寿司

(日本語のレシピは以下にございます。)

Ice Cream Sushi | アイスクリームの寿司

If you’re a fan of Japanese cuisine, then there are totally up your alley. No need to stop at having sushi for dinner – now you can have sushi for dessert as well!! These are relatively easy to make, and they look SO adorable when served on a wooden board like real sushi is served on. I recommend using as dense an ice cream as possible and really pack it into the glass. These can be easily picked up with chopsticks, which make them even more sushi-like!

Ingredients
❤vanilla ice cream, slightly softened
❤cocoa powder
❤kiwis
❤strawberries
❤canned peaches

❤1 tbsp cocoa powder
❤2 tbsp sugar
❤1 tbsp hot milk

Directions
1. Line a tall glass with plastic wrap, making sure that extra is hanging out over the top. Spoon in the vanilla ice cream, making sure to press down and densely pack it in. Fill it right to the rim of the glass, then fold over the remaining plastic wrap, and place this in the freezer for 20-30 minutes, until very firm.
2. While the ice cream is in the freezer, mix together the 1 tbsp of cocoa powder and sugar in a small bowl and add the hot milk. Mix well, and if the sugar is still grainy and hasn’t dissolved, place this in the microwave for about additional 10 seconds. Pour this into a small dish for soy sauce.
3. Once the ice cream has hardened, run the glass under hot water to loosen it from the glass. Make sure that you don’t allow the water to touch the ice cream. Gently pull the ice cream out of the glass with the plastic wrap. Then unwrap this from the plastic wrap, and fully coat the ice cream in cocoa powder. Return the ice cream back to the freezer for an additional 10-20 minutes, until very firm.
4. Slice the ice cream into slices, and place on a tray lined with parchment paper. Place the slices onto the tray, and dust on some more cocoa powder to the sides if necessary, and smooth the tops of the sushi with a clean spoon. Return these to the freezer for another 5-10 minutes.
5. Place the sushi on a serving tray, and decorate them with small pieces of kiwi, strawberries and peaches. Serve with the chocolate soy sauce, and you’re done!

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アイスクリームの寿司

お寿司が好きな方にぴったりなデザートです!木製のトレーに置き、お箸で食べるとまるでお寿司をデザートに食べるようです!^O^

材料
❤バニラアイス(少し溶けた状態)
❤ココアパウダー
❤キウイフルーツ
❤いちご
❤桃缶

❤ココアパウダー 大さじ1
❤砂糖 大さじ2
❤牛乳(温かい) 大さじ1

作り方
①まず、まだ少しがガラスの口縁から出しているように、ガラスの中にラップをつける。バニラアイスをガラスに詰め込む。ガラスの口縁まで詰め込み、残っているラップをその上に閉じ、冷凍庫で固める(約20~30分)。
②その間に、ココアパウダーを大さじ1と砂糖を小さなボウルに入れて、混ぜ合わせる。牛乳を加える。よく混ぜ、砂糖が溶けない場合、電子レンジでさらに10秒加熱する。おてしょに入れる。
③アイスクリームが固まったら、取り出しやすくなるために、ガラスをお湯に通る。お湯がアイスクリームを直接に触らないように。ラップを持ち、アイスクリームをガラスから取り出す。ラップをはがし、アイスクリームの表面の全体にココアパウダーを付ける。冷凍庫にさらに10~20分しっかり固める。
④アイスクリームをスライスし、クッキングシートを引いたトレーに並ぶ。必要なら、スライスしたアイスクリームの周りにココアパウダーをもう少しつけ、スプーンで表面を平らにする。冷凍庫に戻し、さらに5~10分固める。
⑤お好みのトレーに移し、キウイフルーツ、いちごと桃を少量で飾る。チョコレートのソースもトレーに置くと、完成です!

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