❄(No-Bake) Strawberry Cheesecake Santas ❄ いちごチーズケーキ風のサンタさん❄

(日本語のレシピは以下にございます。)

(No-Bake) Strawberry Cheesecake Santas

These santas are the perfect, simple dessert or snack for a party or anytime that you want to bring some Christmas festivities into your day! The strawberries are so juicy and fresh, and the cream cheese adds a wonderful creaminess.

Ingredients (makes approximately 12 santas)

❤ 12 strawberries
❤ 24 small chocolate chips or chocolate dragees
❤ 4 tbsp butter, room temperature
❤ 125g cream cheese, softened
❤ ¾ cup confectioner’s sugar
❤ ½ tsp vanilla extract

Directions

1. Cream the butter and cream cheese in a mixing bowl with an electric mixer. Mix in the icing sugar and vanilla with a rubber spatula. Place the frosting in the freezer for approximately 20 minutes to allow the frosting to stiffen.
2. Wash and thoroughly dry the strawberries with a paper towel. Slice off the tip and leafy base of each strawberry, and dry the sliced surfaces with a paper towel.
3. Using a knife or a piping bag, dollop some frosting onto the now flat top of the strawberry. Then top with the tip of the strawberry to make the santa’s hat.
4. Decorate with small chocolate chips or chocolate dragees as the eyes, and place a dollop of icing onto the tip of the strawberry as the fluff of the hat. Keep refrigerated until ready to serve.

TIP: If you don’t have an icing bag on hand, you can spoon the frosting into a resealable plastic bag, and cut a small hole in one of the corners. I always rely on this method when I find myself without a piping bag, because I always seem to have Ziploc bags on hand and I hate washing out my piping bags after using them!

SUGGESTION: If you would like to make these santas even more cheesecake-like, sprinkle some crumbled graham crackers onto your serving dish before topping with the santas, or even sprinkle some onto their faces to give them a furry-looking beard!

Please subscribe to my channel!

http://www.youtube.com/user/pankobunny

いちごチーズケーキ風のサンタさん

材料(12個分)

❤いちご                                                12個
❤チョコチップ                           24個(小サイズ)
❤バター(室温に戻した)                   大さじ4
❤クリームチーズ(室温に戻した)             125g
❤粉糖                                                     カップ3/4
❤バニラエッセンス                                小さじ1/2

作り方

1.バターとクリームチーズをボウルにミキサーでクリーム状態になるまで泡立てる。粉糖を加え、ゴムペラで混ぜ、バニラエッセンスを加える。冷凍庫で約20分冷やし、固める。
2.いちごを洗って、キッチンタオルで水げをよく切る。いちごの先端と葉っぱを切り取る。先端から切り取ったところをキッチンタオルで水げを切る。
3.①をしぼり袋にいれ、またはナイフで、水げを切ったところに少し塗り、取り切った先端をサンタさんの帽子としてかぶせる。
4.チョコチップを目としてクリームチーズ貼り付け、帽子の先端にアイシングを少しかける。食べる直前まで冷蔵庫に入れる。

コツ・ポイント

・絞り袋がない場合、アイシングをジップロック・バッグに入れ、片角にはさみで小さな開け口を開け、絞り袋と同じようにアイシングを塗れる。絞り袋がない時、または絞り袋を洗いたくない時に安くて、すごく役に立ちます☆
・さらにチーズケーキ風にするため、つぶしたグラハムクラッカーをサンタさんに置く皿にまぶして、またはサンタさんのヒゲとして顔につけるとかわいいです!

ぜひチャンネルに登録してください!

http://www.youtube.com/user/pankobunny

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s