Apple-Shaped Pumpkin Croquettes | リンゴのかぼちゃコロッケ

(日本語のレシピは以下にございます。)

Apple-Shaped Pumpkin Croquettes

Ingredients (makes 8 croquettes)

・1/4 of a small pumpkin (kabocha squash)
・1/4 of an onion
・100g ground pork
・1/2 cup shredded cheese
・1/5 tsp salt
・sprinkle of pepper
・2 tsp butter
・Flour
・beaten egg (about one egg)
・panko (Japanese bread crumbs)
・oil for frying
・8 leaf-shaped food picks, or 8 toothpicks and red or green patterned masking tape

Directions

1. Remove the skin from the pumpkin, and cut it into bite-sized pieces. Place in a microwave-safe bowl, cover with plastic wrap, and microwave for 6 – 7 minutes. Then, mash the pumpkin with a fork while it is still warm.
2. Melt the butter in a frying pan, while finely dicing the onion. Add the onion and the ground pork to the pan, and sauté until the pork is fully cooked. Season with salt and pepper, mix together with the pumpkin, and allow to cool.
3. Divide the filling into 8 balls, and stuff the balls with the shredded cheese. Coat the balls in flour, egg, then roll in panko. Fry in oil at 170℃ until cooked.
4. If you do not have leaf-shaped food picks, fold a 2 inch long piece of masking tape in half around the top of a toothpick, making a flag-like pick. Trim the masking tape into the shape of a leaf, and repeat for all 8 toothpicks. Then stick the toothpicks into the top of the croquettes, and your apple-shaped croquettes are finished!

 

Please subscribe to my channel!

http://www.youtube.com/user/pankobunny

 

リンゴのかぼちゃコロッケ

材料 (8個分)

・かぼちゃ                         ¼個
・玉ねぎ                            ¼個
・豚ひき肉                      100g
・ピザ用チーズ          カップ1/2
・塩                           小さじ1/5
・こしょう                            少々
・バター                       小さじ2
・小麦粉                            適量
・溶き卵           適量(約1個分)
・パン粉                            適量
・揚げ油                            適量
・葉っぱのピック(または緑・赤色のカラーテープとつまようじ)8本

作り方

1.かぼちゃの皮を除き、一口大に切る。ボウルに入れ、ラップし、電子レンジに6~7分加熱し、フォークなどで熱いうちにつぶす。
2.玉ねぎをみじん切りにする。フライパンにバターを溶かし、玉ねぎと豚肉を加え、炒める。塩とこしょうで調味し、かぼちゃを加え、混ぜ合わせる。
3.粗熱が取れたら、8等分に分け、丸める。各コロッケの真ん中にチーズを詰め、もう一度丸める。
4.小麦粉を全体にまぶし、溶いた卵に全体に絡め、パン粉も全体にまぶす。170℃の揚げ油できつね色になるまで揚げる。
5.葉っぱのピックがなければ、つまようじとカラーテープでピックが作れます。2インチの長さのテープを旗のように、つまようじの先端に折る。テープを葉っぱ形に切って、コロッケにさし、完成です☆

 

ぜひチャンネルに登録してください!

http://www.youtube.com/user/pankobunny

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s