Halloween Onigiri (Rice Balls) |ハロウイーンテーマのおにぎり

(日本語のレシピは以下にございます。)

Owl Onigiri

Ingredients (makes 1 owl)

・cooked short-grain rice, as needed (depends on how big you make the onigiri)
・a few pinches of salt
・1 sheet of dried nori (seaweed)
・1 slice of processed cheese

Directions

1. While the rice is still quite warm (this is very important), add some salt to the rice, and shape the rice into the owl shape. Wrapping the rice in plastic wrap while doing this makes it much easier.
2. Wrap the warm rice in the nori, allowing the heat of the rice to help the nori stick to the rice. Cut off any excess nori, while making sure that all the rice has been covered. Cut out the owl’s eyes, beak, wings and tummy area from the sliced cheese, and press it directly onto the nori. If you are having difficulty with attaching them, spreading a very thin layer of mayonnaise on the back on the cheese may help.
3. Cut the owl’s pupils, tummy feathers, and beak details out from the remaining nori, and stick onto the cheese.

 

Pumpkin Onigiri

Ingredients (makes 2 pumpkins)

・Cooked short-grain rice, as needed
・1 – 2 tbsp ketchup
・1/8 – ¼ cup grated carrot (optional)
・2 sliced broccoli stalks, each 2 cm long

Directions

1. Mix the ketchup and carrot, if desired, into the cooked rice.
2. Shape the rice into two balls, and stick one broccoli stalk into the top of each pumpkin.

 

Candy Corn Onigiri

Ingredients

・Cooked short-grain rice, as needed
・Ketchup rice (from the Pumpkin Onigiri), as needed
・Turmeric rice (recipe here), as needed

Directions

1. For these onigiri, you will be making tri-coloured triangle-shaped rice balls. For the base colour, use the turmeric rice, then stack the ketchup rice, then the white rice on top. Squeeze and shape the onigiri into the tall, triangular shape of a candy corn.

 

Please subscribe to my channel!

http://www.youtube.com/user/pankobunny

 

フクロウさんのおにぎり

材料 (1個分)

・ご飯                                適量
・塩                     少々
・海苔                                1枚
・スライスチーズ     1枚

作り方

1.ご飯が温かい間に塩を混ぜ込んで、手でフクロウの形にする。☆ラップにすると、形作りやすいです☆
2.まだ温かい間に海苔に包む。スライスチーズから、フクロウの目、翼、くちばしやおなかを切り取って、海苔に貼り付ける。
3.残っている海苔から、小さな目(瞳孔)とおなかの羽として「^」形を切り取って、チーズの目とおなかに貼り付けて、完成です!

 

パンプキンのおにぎり

材料 (2個分)

・ご飯                                適量
・ケチャップ                                大さじ1~2
・にんじん(すりおろした)           (なくてもOK )        カップ1/8~1/4
・ブロッコリーの茎                                2本(2cmの長さ)

作り方

1.ご飯にケチャップとにんじん(あれば)を加えて、混ぜる。
2.ご飯を丸めて、パンプキンの上にブロッコリーの茎を差し込んで、完成です!

 

キャンディー・コーンのおにぎり

材料

・ご飯
・ケチャップご飯(パンプキンのおにぎりに使ったご飯)
・ターメリックご飯(レシピはこちらです)

作り方

1.三色に分けた三角形のおにぎりを作る。ターメリックご飯でベースにして、その上にケチャップご飯を重ねて、最後に白いご飯を上に付ける。握って、キャンディー・コーンの形にして、完成です!

 

ぜひチャンネルに登録してください!

http://www.youtube.com/user/pankobunny

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s