Candy Sushi | 寿司飴の作り方

(日本語のレシピは以下にございます。)

Candy Sushi

Ingredients

Rice Krispie Squares

– 3 tbsp butter

– 4 cups marshmallows

– 6 cups rice krispies or rice puff cereal

Tamago (Egg) Nigirizushi

– rice krispies

– flat, black licorice strips

– 1 dried pineapple ring

– melted white chocolate, dyed light green (white chocolate wasabi)

Ootoro (Fatty Tuna) Nigirizushi

– rice krispies

– 1 stick of dried papaya or pawpaw

– melted white chocolate, dyed light green (white chocolate wasabi)

Unagi (Eel) Nigirizushi

– rice krispies

– flat, black licorice strips

– 1 dried date

– melted white chocolate, dyed light green (white chocolate wasabi)

Uni (Sea Urchin) Nigirizushi

– rice krispies

– flat, black licorice strips

– 3 pieces of dried apricot

– melted white chocolate, dyed light green (white chocolate wasabi)

Ikura (Salmon Roe) Nigirizushi

– rice krispies

– flat, black licorice strips

– pink juice pobbles

– melted white chocolate, dyed light green (white chocolate wasabi)

Directions

Rice Krispie Squares

1. Melt the butter over low heat in a pot, making sure that you don’t brown it.

2. Add the marshmallows and stir until melted.

3. Remove the pot from the heat and add the cereal. Mix together until evenly coated by the marshmallow mixture.

4. Pour into a greased pan, and allow to set.

Tamago (Egg) Nigirizushi

1. Get a small piece of the rice krispie square and shape it into the shape of the rice used in sushi.

2. Cut a rectangle out of the dried pineapple.

3. Spread some white chocolate wasabi on top of the rice krispies, and top with the pineapple.

4. Measure the circumference of the sushi and cut the licorice to match that length. Make shallow cuts on the areas of the licorice that you want to be bent when wrapped around the sushi. Make sure that you do not cut all the way through the licorice.

5. Wrap the licorice around the sushi and attach to the rice krispies with a toothpick, so that it won’t uncurl. Cut the remaining toothpick off.

Ootoro (Fatty Tuna) Nigirizushi

1. Like the tamago nigirizushi, shape the rice krispie square into a rice shape.

2. Cut the dried papaya or pawpaw into a rectangle, and slice the bottom so that it’s even and can easily rest on top of the rice.

3. Spread white chocolate wasabi onto the rice krispies, and top with the papaya, cut side down.

Unagi (Eel) Nigirizushi

1. Like before, shape the rice krispies into a rice shape.

2. Remove the pit from the dried date, and cut it into a long rectangular shape with slightly pointed edges.

3. Spread the white chocolate wasabi onto the rice, then top with the date.

4. Measure, cut and make notches on the black licorice as you did with the tamago nigirizushi. Then secure the licorice with a toothpick, cutting off the excess.

Uni (Sea Urchin) Nigirizushi

1. Shape the rice krispies like before, but make sure that this rice ball is flatter and it not higher than the width of the licorice.

2. Wrap the licorice around the perimeter of the rice and cut to the appropriate size. You do not need to score or make any notches this time. Secure the licorice to the rice with a toothpick. This sushi will have a front and a back, where the seam is.

3. Press the rice krispie down below the edge of the licorice to create a little space for the toppings. Spread some white chocolate wasabi on top of the rice, not getting it on the licorice.

4. Top with three dried apricots laying slightly at an angle to create the look of the sea urchin.

Ikura (Salmon Roe) Nigirizushi

1. As with the uni nigirizushi, shape the rice krispies and attach the black licorice to the perimeter with a toothpick.

2. Press the rice down to create a space for the toppings, and spread on white chocolate wasabi.

3. Top with enough juice pobbles to create a mound of them and make it look realistic.

Enjoy!

 

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寿司飴

材料

ライスクリスピー

バター 大さじ3

マシュマロ 4カップ

ライスクリスピーのシリアル 6カップ

卵握り寿司

ライスクリスピー

リコリス菓子

干しパイナップル(輪切った)1枚

薄い緑色に着色したワイトチョコ(溶けた)適量

大トロ握り寿司

ライスクリスピー

干しパパイヤ 1本

薄い緑色に着色したワイトチョコ(溶けた)適量

いくら寿司

ライスクリスピー

リコリス菓子

ジュースポッブルス(ジュース入りピンク色のタピオカ)適量

ウニ寿司

ライスクリスピー

リコリス菓子

干しあんず 3個

うなぎ握り寿司

ライスクリスピー

リコリス菓子

干しナツメヤシ 1個

薄い緑色に着色したワイトチョコ(溶けた)適量

作り方

(ライスクリスピー)

1.弱火で鍋にバターをとかし、マシュマロを加え、とかすまでかき混ぜる。

2.火を止め、ライスクリスピーのシリアルを加え、マシュマロとよくかき混ぜる。

3.鉄板にバターを塗り、ライスクリスピーを入れ、困らせる。

(卵握り寿司)

1.ライスクリスピーを握り、握り寿司のご飯を作る。

2.干しパイナップルを長四角に切る。

3.ライスクリスピーの上に、ワイトチョコわさびを塗り、干しパイナップルを乗せる。

4.リコリス菓子に寿司の円周の長さを採寸し、リコリス菓子が折るところに裏面を切らないように、刻みをつける。

5.寿司の円周にリコリス菓子を巻き、広げないように爪楊枝を刺して、ライスクリスピーにつける。爪楊枝の先を切り取る。

6.でき上がり!

(大トロ握り寿司)

1.卵握り寿司と同様にライスクリスピーのご飯を作る。

2.干しパパイヤを切り、ライスクリスピーに付けやすいために、裏面を刻む。

3.ワイトチョコわさびを塗る。

4.ライスクリスピーの上に干しパパイヤを乗せ、でき上がり!

(うなぎ握り寿司)

1.ライスクリスピーを握り、握り寿司のご飯を作る。

2.干しナツメヤシの種を取り除き、とがっている橋の長四角に切る。

3.ライスクリスピーの上にワイトチョコわさびを塗り、干しナツメヤシを乗せる。

4.卵握り寿司と同様にリコリス菓子に刻みをつけ、寿司の円周に巻き、爪楊枝でライスクリスピーにつけ、爪楊枝の先を切り取る。

5.出来上がり!

(ウニ握り寿司)

1.ライスクリスピーで握り寿司のご飯を作る。

2.ライスクリスピーの周りにリコリス菓子を巻き、爪楊枝でライスクリスピーにつけ、爪楊枝の先を切り取る。

3.ライスクリスピーの上にワイトチョコわさびを塗り、干しあんずを乗せる。

4.出来上がり!

(いくら握り寿司)

1.ライスクリスピーでご飯を作る。

2.ライスクリスピーの周りにリコリス菓子を巻き、爪楊枝でライスクリスピーにつけ、爪楊枝の先を切り取る。

3.ライスクリスピーの上にワイトチョコわさびを塗り、ジュースポッブルスを乗せ、出来上がり!

完成です!

 

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One thought on “Candy Sushi | 寿司飴の作り方

  1. I’ve never seen candy sushi look as realistic as these! They are amazing!!

    One question – what are pink juice pobbles and where do I get them? WOW – I can’t believe they’re not salmon roe.

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